Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 862/22.12 - Ordonanta de urgenta nr. 115/2010 din 15/12/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu

A fost introdusa o noua contributie reprezentand penalitate in valoare de 100 euro, echivalenta in lei la cursul de schimb leu/euro al Bancii Nationale a Romaniei valabil la data de 1 mai a anului respectiv, pentru fiecare tona de dioxid de carbon echivalent emisa, platita de catre operatorul sau operatorul de aeronave care nu a restituit certificatele de emisii de gaze cu efect de sera corespunzatoare emisiilor de gaze cu efect de sera generate in anul anterior, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Aceste penalitati se stabilesc prin decizie si se platesc in functie de data comunicarii deciziei, astfel:

In continuare se datoreaza o contributie de 2 lei/kg de catre operatorii economici care introduc pe piata nationala ambalaje de desfacere si bunuri ambalate, pentru diferenta dintre cantitatile de deseuri de ambalaje corespunzatoare obiectivelor de valorificare si cantitatile de deseuri de ambalaje efectiv valorificate.

« Arhiva noutati legislative