Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 831/13.12 - Lege nr. 233/2010 din 07/12/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca

Potrivit modificarilor, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. In caz contrar, aceasta perioada nu va fi considerata perioada de suspendare ci va fi luata in considerare  ca fiind perioada de acordare a indemnizatiei de somaj.

In plus, masurile de stimulare a ocuparii fortei de munca finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru a caror acordare se prevede, potrivit dispozitiilor legale, incheierea de contracte sau conventii cu agentiile pentru ocuparea fortei de munca, urmeaza sa se acorde in limita sumelor aprobate in bugetul asigurarilor pentru somaj cu aceasta destinatie.

« Arhiva noutati legislative