Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 808/27.11. - Ordin nr. 1798/2007 din 19/11/2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizatiei de mediu

Prezenta procedura reglementeaza conditiile de solicitare, de emitere si de revizuire a autorizatiei de mediu.
Autorizarea este necesara atat pentru desfasurarea activitatilor existente, cat si pentru inceperea activitatilor noi, care fac parte din categoria activitatilor pentru desfasurarea carora este obligatorie solicitarea si obtinerea autorizatiei de mediu, prevazute in anexa la Procedura. Acele activitati pe care titularul le desfasoara la diversi beneficiari, nu se supun prevederilor prezentei proceduri.
Autoritatea competenta pentru derularea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu este, dupa caz, autoritatea publica centrala pentru protectia mediului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) sau autoritatea publica teritoriala pentru protectia mediului (ATPM).
Solicitarea unei autorizatii de mediu presupune depunerea de catre titularul activitatii a unui dosar cuprinzand urmatoarea documentatie:
– cererea pentru eliberarea autorizatiei de mediu;
– fisa de prezentare si declaratie, prevazute in anexele la Procedura;
– dovada ca a facut publica solicitarea prin cel putin una dintre metodele de informare prevazute deasemenea in anexele la Procedura;
– planul de situatie si planul de incadrare in zona a obiectivului;
– procesul-verbal de constatare a respectarii tuturor conditiilor impuse prin acordul de mediu sau, dupa caz, nota privind stadiul de realizare a programului pentru conformare existent;
Termenul de eliberare a autorizatiei de mediu este de maximum 90 de zile lucratoare de la data depunerii documentatiei complete.
Revizuirea autorizatiei de mediu se realizeaza ori de cate ori exista o schimbare de fond a datelor care au stat la baza emiterii ei. Titularul activitatii informeaza in scris autoritatea competenta despre acest lucru, iar aceasta emite o autorizatie de mediu revizuita, incluzand acele date care s-au modificat, sau decide reluarea procedurii de emitere a unei noi autorizatii de mediu.
In situatia in care titularul autorizatiei isi schimba denumirea si/sau forma juridica de organizare, autorizatia de mediu se transfera pentru noul titular sau pentru noua denumire a societatii, daca se face dovada ca activitatile se desfasoara in aceleasi conditii pentru care aceasta a fost emisa.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative