Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 729/02.11 - Ordonanta de urgenta nr. 94/2010 din 28/10/2010 privind unele masuri in domeniul asigurarii unor categorii de persoane in sistemul public de pensii

Prin derogare de la prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii, persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contributiei de asigurari sociale pentru perioadele de timp in care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii ori intr-un sistem de asigurari sociale neintegrat acestuia. Sunt exceptate de la aplicarea acestor prevederi persoanele pentru care exista obligatia asigurarii in sistemul public de pensii, in conformitate cu Legea nr. 19/2000.

In acest sens, persoanele interesate pot incheia un contract de asigurare sociala, pana la data de 31 decembrie 2010, potrivit modelului prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta.

Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contributiei de asigurari sociale sunt cele care se incadreaza in intervalul de timp cuprins intre data incheierii contractului de asigurare sociala potrivit prezentei ordonante de urgenta si ultimii 5 ani anteriori acestei date.

Plata contributiei de asigurari sociale se efectueaza intr-o singura transa sau esalonat, in transe, dar nu mai tarziu de data de 31 decembrie 2010.

« Arhiva noutati legislative