Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 712/10.10 - Ordin nr. 2618/2011 din 06/10/2011 pentru modificarea si completarea O.M.F.P. nr. 752/2006 privind aprobarea procedurii de eliberare a certificatului de atestare fiscala pentru persoane juridice si fizice, a certificatului de obligatii bugetare, precum si a modelului si continutului acestora

Modificarile vizeaza completarea procedurii de emitere a certificatului de atestare fiscala in situatia in care contribuabilul are de incasat sume certe lichide si exigibile de la autoritatile contractante.

Astfel, pentru ca in certificatul de atestare fiscala sa fie cuprinse si sumele pe care contribuabilul le are de incasat de la autoritatile contractante definite potrivit legii, acesta trebuie sa obtina un document eliberat de autoritatile contractante prin care se certifica cuantumul sumelor certe, lichide si exigibile pe care contribuabilul le are de incasat de la acestea. Acest document se depune in original, o data cu  cererea de eliberare a certificatului de atestare fiscala. Documentul eliberat de autoritatea contractanta este valabil 20 de zile de la data emiterii si trebuie sa fie in termen de valabilitate la data depunerii cererii de eliberare a certificatului de atestare fiscala.

Pentru contribuabilii care au infiintate sedii secundare inregistrate fiscal ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor, certificatul de atestare fiscala se emite la cererea contribuabilului si cuprinde atat obligatiile fiscale ale contribuabilului, cat si obligatiile fiscale ale sediilor secundare.

« Arhiva noutati legislative