Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. - 699/17.10. - Ordin nr. 1415/2007 din 26/09/2007 privind procedura de inregistrare a contractelor incheiate intre persoane juridice romane si persoane juridice sau fizice straine nerezidente

Persoanele juridice romane, beneficiare ale unor prestari de servicii de natura activitatilor de lucrari de constructii, de montaj, activitatilor de supraveghere, activitatilor de consultanta, de asistenta tehnica si a oricaror alte activitati, executate de persoane juridice sau fizice straine nerezidente, au obligatia sa inregistreze contractele incheiate cu acesti parteneri la organele fiscale teritoriale in a caror raza persoanele juridice romane isi au domiciliul fiscal, conform legii.
Prin exceptie de la prevederile aliniatului precedent, persoanele juridice romane care au calitatea de contribuabili mari si mijlocii, potrivit reglementarilor legale in vigoare, au obligatia inregistrarii contractelor la organul fiscal competent pentru administrare.

Inregistrarea contractelor se realizeaza prin depunerea la organul fiscal competent a „Declaratiei de inregistrare a contractelor initiale/aditionale (conexe) incheiate cu persoane straine nerezidente”, cod MEF: 14.13.01.40/n, prevazuta in anexa nr. 1 din ordin. Declaratia cuprinde datele de identificare ale persoanei juridice romane si ale persoanelor fizice sau juridice straine, precum si datele despre contract: numarul si data contractului, obiectul de activitate, perioada de desfasurare a activitatii.
Potrivit reglementarilor, declaratia se depune in termen de 15 zile de la data incheierii contractelor. Modificarile intervenite in datele declarate initial se declara, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin depunerea unei noi declaratii de inregistrare a contractelor initiale/aditionale (conexe) incheiate cu persoane straine nerezidente.
Acest lucru presupune ca pentru toate contractele incheiate pana la aceasta data trebuie depusa declaratia pana cel tarziu pe 31 octombrie 2007.

Aceasta declaratie se incadreaza la categoria declaratiilor informative prevazute de Codul de procedura fiscala la art. 53. Potrivit acestui act normativ, nerespectarea obligatiilor prevazute mai sus se sanctioneaza cu amenda de la 12.000 lei la 14.000 lei.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative