Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 677/04.10. - Norma nr. 12/2007 din 13/09/2007 privind raportarea statistica a activelor si pasivelor bilantiere ale institutiilor financiare nebancare

Prezenta norma se aplica institutiilor financiare nebancare, persoane juridice romane, si sucursalelor din Romania ale institutiilor financiare nebancare, persoane juridice straine, inscrise in Registrul general tinut de B.N.R., si reglementeaza metodologia de determinare si raportare statistica la Banca Nationala a Romaniei a activelor si pasivelor bilantiere.
Institutiile financiare nebancare inscrise in Registrul general au obligatia sa raporteze trimestrial Bancii Nationale a Romaniei date statistice conform structurii „Situatia activelor si pasivelor bilantiere existente in sold la data de …” ce cuprinde date privind toate elementele bilantiere de activ si de pasiv la valoarea bruta, existente in sold la sfarsitul trimestrului pentru care se intocmeste raportarea, si conform structurii „Situatia principalelor active si pasive bilantiere in echivalent lei existente in sold la data de …”, ce cuprinde date privind principalele active si pasive la valoarea bruta, determinate in echivalent lei, existente in sold la sfarsitul trimestrului pentru care se intocmeste raportarea, structuri prezentate in anexa la prezenta Norma.
Datele structurate conform situatiilor prevazute mai sus se transmit la Banca Nationala a Romaniei – Directia statistica in format electronic, in termen de 30 de zile calendaristice de la sfarsitul trimestrului pentru care se realizeaza raportarea, si se refera la activitatea tuturor unitatilor operative de pe teritoriul national.
Datele se transmit in formatul electronic comunicat de Banca Nationala a Romaniei.
Prima raportare statistica va cuprinde date privind activele si pasivele bilantiere existente in sold la sfarsitul trimestrului I al anului 2008.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative