Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.635/03.09. - Ordin nr. 6577/2008 din 26/08/2008 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea pentru ajustarea valorii in vama.

Prezentele Norme stabilesc modul de autorizare pentru ajustarea valorii in vama a marfurilor de catre Autoritatea Nationala a Vamilor si intra in vigoare incepand cu data de 18 septembrie 2008.
Autorizarea pentru ajustarea valorii in vama se acorda de Autoritatea Nationala a Vamilor, la solicitarea scrisa a persoanelor interesate, numai pentru plasarea marfurilor, in mod repetat si in baza acelorasi conditii contractuale, sub regim vamal de punere in liberta circulatie.
Cererea de autorizare trebuie sa fie insotita de documente si informatii care sa permita identificarea:
titularului autorizatiei: denumire, adresta, cod unic de identificare, persoana de contact;
marfurilor avute in vedere la obtinerea autorizatiei: denumirea comerciala, incadrarea tarifara, tara de origine, tara de expeditie, vanzatorul/expeditorul marfurilor;
elementelor de determinat in aplicarea art. 156a alin. (1) din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93, respectiv elementele de adaugat la pretul platit efectiv sau de platit care nu sunt cuantificate in momentul nasterii datoriei vamale si elementele care nu se includ in valoarea in vama, in cazul in care in sumele totale aferente acestor elemente nu sunt diferite de pretul platit sau de platit in momentul nasterii datoriei vamale.
In vederea determinarii acestor elemente, Autoritatea Nationala a Vamilor poate, in functie de circumstantele tranzactiei, sa solicite documente si informatii suplimentare, conform celor prevederilor prezentelor norme.
Perioada de valabilitate a autorizatiei nu poate depasi 3 ani de la data emiterii cu conditia ca circumstantele rezultate din documentele si informatiile prezentate de solicitant, care au stat la baza emiterii acesteia, sa nu fie modificate. Pentru prelungirea perioadei de valabilitate a autorizatiei, titularul acesteia trebuie sa adreseze in scris Autorittatii Nationale a Vamilor, cu cel putin 60 de zile inainte de expirarea perioadei de valabilitate, o solicitare in acest sens.

« Arhiva noutati legislative