Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 628/13.09. - Ordin nr. 1122/2007 din 05/09/2007 privind modificarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 80/2007 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general

Incepand cu 1 octombrie 2007 se va utiliza un nou format de „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat”, modificat in conformitate cu prevederile referitoare la contul unic pentru plata obligatiilor.
Platitorii de impozite, taxe si contributii pot utiliza contul unic pentru plata obligatiilor la bugetul de stat sau la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, in situatia in care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) nu inregistreaza obligatii fiscale neachitate la data efectuarii platii in contul unic;
b) depun formularul 100;
c) efectueaza plata integrala si in termen a obligatiilor datorate la bugetul de stat sau la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, declarate prin formularul 100.
Platitorii de impozite, taxe si contributii care utilizeaza contul unic pentru plata obligatiilor de plata la bugetul de stat si la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale bifeaza casuta prevazuta in acest scop si vor inscrie pe declaratie «Totalul obligatiilor la bugetul de stat care se platesc in contul unic» si «Totalul obligatiilor de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale».
In Ordin sunt enumerate creantele fiscale pentru care se utilizeaza contul unic si cele pentru care nu se utilizeaza acest cont (nu se utilizeaza pentru accize, taxa pentru jocurile de noroc, varsaminte din profitul net, taxa pentru autorizarea si controlul activitatii nucleare etc). De asemenea se introduc doua pozitii noi in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul general consolidat: accize pentru vinuri linistite si accize pentru bauturi fermentate linistite, altele decat berea si vinurile, care se vor declara de catre contribuabili, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei la care se refera.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative