Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.620/25.08. - Ordin nr. 8/2008 din 18/08/2008 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila semestriala a institutiilor de credit, institutiilor financiare nebancare si a Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar

Prezentul ordin intra in vigoare incepand cu raportarea contabila la 30 iunie 2008, al carei termen de depunere este 31 august 2008.
Completarea acestor raportari contabile semestriale se efectueaza folosind Planul de conturi aplicabil institutiilor de credit si institutiilor financiare nebancare, prevazut in cap. 6 din Reglementarile contabile conforme cu directivele europene, aplicabile institutiilor de credit, aprobate prin Ordinul guvernatorului B.N.R. nr. 5/2005, cu modificarile si completarile ulterioare.
In vederea asigurarii comparabilitatii cu perioada de raportare, informatiile cuprinse in balanta de verificare la data de 30 iunie a anului precedent vor fi reclasificate conform modelelor prezentelor raportari contabile semestriale.
Raportarile contabile se depun atat la Directia supraveghere din cadrul B.N.R., cat si si la unitatile teritoriale ale M.E.F., impreuna cu o copie de pe codul unic de inregistrare si o copie a balantei de verificare a conturilor sintetice.
Directia supraveghere din cadrul B.N.R. va trimite institutiilor de credit fisierele cu modelele formularelor raportarilor semestriale contabile ce trebuie completate si depuse la acesta directie. Pentru raportarile semestriale contabile ce se depun la unitatile teritoriale ale M.E.F, modelele formularelor se pot obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de M.E.F. sau direct de pe pagina de internet a ministerului.

« Arhiva noutati legislative