Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 597/24.08 - Ordin nr. 2389/2011 din 04/08/2011 pentru aprobarea Normelor privind aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adaugata prevazute la art. 143 alin. (1) lit. j), j1), k), l) si m) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si la art. X si XI din Acordul dintre Romania si Statele Unite ale Americii privind statutul fortelor Statelor Unite ale Americii in Romania, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002

Ordinul aproba documentele ce trebuie prezentate pentru aplicarea scutirilor de TVA pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in favoarea misiunilor diplomatice si oficiilor consulare si a personalului acestora, Comunitatii Europene a Energiei Atomice, Bancii Centrale Europene, Bancii Europene de Investitii sau catre organismele carora li se aplica Protocolul din 8 aprilie 1965 privind privilegiile si imunitatile Comunitatilor Europene precum si a organismelor internationale, recunoscute ca atare de autoritatile publice din Romania ori destinate fortelor armate ale celorlalte state membre NATO.

Scutirea directa se poate aplica doar in cazul in care beneficiarul livrarii sau al prestarii prezinta furnizorului certificatul de scutire de TVA eliberat in conditiile prezentului ordin. In caz contrar livrarea sau prestarea se va face cu TVA, beneficiarul livrarii sau al prestarii urmand sa solicite rambursarea TVA-ului platit. Certificatele de scutire emise anterior, in baza prevederilor Ordinului nr. 2067/2007 isi pastreaza valabilitatea.  

« Arhiva noutati legislative