Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 591/26.08 - Ordin nr. 1415/2009 din 11/08/2009 privind aprobarea modelului si continutului unor documente si formulare utilizate in activitatea de inspectie fiscala la persoane fizice

Prezentul Ordin aproba modelul si continutul urmatoarelor documente utilizate in activitatea de inspectie fiscala la persoane fizice:
Raport de inspectie fiscala, incheiat la persoane fizice;
Raport de inspectie fiscala pentru solutionarea deconturilor cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare, incheiat la persoane fizice.
De asemenea, aproba si modelul si continutul urmatoarelor formulare utilizate in activitatea de inspectie fiscala la persoane fizice:
Decizie de impunere privind impozitul pe venit, stabilit de inspectia fiscala, pentru persoane fizice care realizeaza venituri impozabile din activitati economice nedeclarate organelor fiscale;
Decizia de impunere pentru solutionarea, la persoane fizice, a deconturilor cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare;
Decizia de impunere privind taxa pe valoarea adaugata si alte obligatii fiscale stabilite de inspectia fiscala la persoane fizice, care realizeaza venituri impozabile din activitati economice nedeclarate organelor fiscale.
Competenta de a stabili obligatii fiscale pentru persoane fizice care realizeaza venituri impozabile din activitati economice nedeclarate organelor fiscale revine organelor fiscale cu atributii de administrare a veniturilor statului precum si organelor de inspectie fiscala care au constatat, prin actiuni de inspectie fiscala, ca persoana fizica a obtinut venituri impozabile.
Obligatiile fiscale vor fi stabilite de organele de inspectie fiscala la persoane fizice care realizeaza venituri impozabile din activitati economice nedeclarate organelor fiscale, numai pentru perioada in care s-a constatat ca acestea au desfasurat activitatea. In cazul in care activitatea a fost desfasurata pe parcursul mai multor ani fiscali, atunci impozitul pe venit va fi stabilit pe fiecare an fiscal.
Actele administrative fiscale emise de organele de inspectie fiscala in sarcina persoanelor fizice care realizeaza venituri impozabile din activitati economice nedeclarate organelor fiscale se comunica organului fiscal unde persoana fizica are domiciliul fiscal, potrivit legii. Prin exceptie, Decizia de impunere pentru solutionarea deconturilor cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare sau Decizia de nemodificare a bazei de impunere se comunica organului fiscal unde persoana fizica este inregistrata ca platitor de TVA. _x000D_

« Arhiva noutati legislative