Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 452/17.06. - Decizie nr. 673/2008 din 29/05/2008 pentru aprobarea Metodologiei de lucru privind transmiterea rapoartelor de tranzactii cu numerar si a rapoartelor de transferuri externe

Rapoartele pot fi transmise catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor zilnic sau cumulat, pentru cel mult 10 zile lucratoare. In situatia in care se transmit cumuat, entitatea raportoare intocmeste cate un raport din fiecare tip, care cuprinde toate operatiunile derulate in perioada aferenta raportarii. Entitatile raportoare care constata existenta unor erori intr-un raport ulterior transmiterii acestuia intocmesc, de indata, un raport rectificativ care inlocuieste raportul initial.
Rapoartele pot fi intocmite in format tiparit, pe suport hartie, sau in format electronic, pe suport magnetic ori optic. Transmiterea lor, atat in format tiparit, cat si in format electronic, catre Oficiu se realizeaza fie prin depunerea la registratura institutiei fie prin intermediul serviciilor postale sau de curierat, cu confirmare de primire.
Rapoartele in format electronic transmise prin oricare dintre aceste cai vor fi insotite de o adresa de inaintare, al carei model este prezentat in anexa la prezenta metodologie. Adresa de inaintare cuprinde, in mod obligatoriu, caracteristicile fisierului: denumirea, data si ora generarii si dimensiunea in KB. De asemenea, in adresa de inaintare se pot face si alte precizari considerate necesare de catre entitatea raportoare.
Este interzisa transmiterea rapoartelor prin fax sau e-mail.

« Arhiva noutati legislative