Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 441/30.06 - Lege nr. 118/2010 din 30/06/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar

  La data intrarii in vigoare a prezentei legi se diminueaza cu 25% cuantumul diurnei ce poate fi acordata salariatilor pentru deplasarile in afara Romaniei, conform HG 518/1995.

Se va diminua cu 15% cuantumul indemnizatiilor acordate vederea cresterii copilului, inclusiv cele aflate in plata. Daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se vor acorda 600 lei.

Totodata, dispozitiile legale privind inscrierea la pensie anticipata si pensie anticipata partiala nu se mai aplica incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Aceasta lege include si celelalte reduceri salariale ale persoanlului bugetar, a indemnizatiilor de somaj precum si abrogarea unor ajutoare acordate de la buget (trusoul pentru nou nascuti, sprijinul financiar acordat la constituirea familiei etc). Pentru nasterile survenite pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, precum si pentru casatoriile incheiate pana la aceasta data, drepturile se stabilesc in conditiile actelor normative initiale si se solicita la plata pana cel tarziu la data de 31 august 2010

« Arhiva noutati legislative