Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 434/28.06. - Ordin nr. 487/2007 din 15/06/2007 pentru aprobarea masurilor tranzitorii, a etapelor si termenelor de realizare a transferului competentelor si atributiilor privind administrarea accizei catre Autoritatea Nationala a Vamilor

Incepand cu data de 1 iulie 2007, Autoritatea Nationala a Vamilor va realiza activitatea de supraveghere a productiei, importului si circulatiei produselor accizabile.
Etapele si termenele de preluare a atributiilor de catre Autoritatea Nationala a Vamilor sunt sunt urmatoarele:
1. La data de 1 iulie 2007 se va realiza transferul competentelor privind aplicarea masurilor speciale de supraveghere a produselor accizabile in regim suspensiv.
2. La data de 1 octombrie 2007 se va realiza transferul competentelor privind schimbul international de informatii in domeniul accizelor, precum si cea referitoare la gestionarea documentelor administrative de insotire la nivel national.
3. La data de 1 noiembrie 2007 se va realiza transferul competentelor privind activitatea de verificare, investigatii si control necesara certificarii implinirii conditiilor de autorizare ca antrepozitar/antrepozit fiscal catre autoritatea desemnata din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor.
4. La data de 1 aprilie 2008 se va realiza transferul competentelor privind inspectia fiscala pentru accize catre autoritatea desemnata din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, cu conditia modificarii in acest sens a Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
Supravegherea speciala se asigura in comun de catre personalul desemnat in acest sens de administratiile fiscale competente, precum si de catre personalul vamal desemnat de Autoritatea Nationala a Vamilor, pe o perioada de 60 de zile de la data transferarii competentelor.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative