Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.428/06.06. - Ordin nr. 722/2008 din 30/05/2008 privind aprobarea Procedurii de implementare a Programului pentru sprijinirea transferului afacerilor

Prin prezentul program se vor sustine integral cheltuielile cu privire la taxele si tarifele necesare realizarii transferului afacerilor. Pot beneficia de alocatii financiare nerambursabile in cadrul Programului urmatorii operatorii economici (intreprinderi mici si mijlocii): societati comerciale/societati cooperative/persoane fizice care desfasoara activitati economice in mod independent.
Transferul intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta transmiterea de catre titular a afacerii, respectiv a fondului de comert, in scopul asigurarii continuarii existentei si activitatii comerciale a intreprinderii, de regula in cadrul aceleiasi familii, cu titlu gratuit; sunt membri ai familiei: sotul, sotia si copiii acestora. Prin exceptie, facilitatile privind transferul intreprinderilor mici si mijlocii catre terti, persoana fizica sau alta intreprindere, se aplica, in conditiile prevazute de lege, doar in cazurile in care exista o imposibilitate de transmitere a afacerii in cadrul aceleiasi familii.
Transferul afacerii in cazul persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent se realizeaza in cadrul aceleiasi familii, in baza declaratiilor pe propria raspundere ale titularului autorizatiei si cesionarului, in cazul cedarii afacerii cu titlu gratuit, in timpul vietii titularului autorizatiei, sau in baza declaratiei cesionarului, in cazul decesului titularului autorizatiei. Prin exceptie, in cazurile in care exista o imposibilitate de transmitere a afacerii in cadrul aceleiasi familii in scopul asigurarii continuitatii activitatii economice, este posibil transferul catre terti in baza declaratiei pe propria raspundere a titularului autorizatiei sau a cesionarului acestuia (dupa caz) si a tertului care va continua activitatea economica autorizata a se desfasura in mod independent.

« Arhiva noutati legislative