Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 381/20.05. - Hotarare nr. 115/2008 din 25/03/2008 pentru aprobarea Normelor privind perioada de pregatire profesionala practica a stagiarilor in activitatea de audit financiar

Stagiul in activitatea de audit financiar se efectueaza de catre persoanele care au promovat testul de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil, pentru accesul la stagiu, organizat de Camera Auditorilor Financiari din Romania („Camera”). Candidatilor care nu solicita admiterea ca stagiar in activitatea de audit financiar in termen de maximum 12 luni de la afisarea rezultatelor finale li se anuleaza testul de acces la stagiu.
Stagiul in activitatea de audit financiar se desfasoara pe o perioada de minimum 3 ani si se deruleaza in cadrul a doua module distincte:
I. anul intai de stagiu este destinat pregatirii teoretice si aplicative organizate in mod centralizat de catre Camera;
II. anul doi si anul trei de stagiu sunt destinati practicii efective a stagiarului in cadrul societatilor sau cabinetelor de audit financiar si se desfasoara sub indrumarea unui auditor financiar activ – indrumatorul de stagiu – , care are in desfasurare lucrari de audit pe toata durata stagiaturii (ca persoana fizica sau in cadrul societatilor sau cabinetelor de audit).
Stagiarii care au finalizat stagiul se pot prezenta la oricare dintre sesiunile examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitatii de auditor financiar, organizate de Camera, in termen de 3 ani de la data finalizarii calendaristice a perioadei de stagiatura. Persoanele care nu obtin calitatea de auditor financiar in acesti 3 ani isi pierd calitatea de stagiar in activitatea de audit financiar, iar procedura de admitere in stagiu va putea fi reluata ulterior.
Pentru stagiarii din anii anteriori sunt prezentate dispozitii tranzitorii privind modul de aplicare al prezentei norme.
(NOTA – mai multe informatii gasiti la sectiunea „IMPORTANT”)
_x000D_

« Arhiva noutati legislative