Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 379/31.05 - Ordin nr. 1441/2011 din 23/05/2011 privind stabilirea metodologiei de constituire si gestionare a garantiei financiare pentru producatorii de echipamente electrice si electronice

Prezentul ordin stabileste metodologia de constituire si gestionare a garantiei financiare pe care au oblgatia sa o constituie producatorii care introduc pe piata echipamente electrice si electronice si care au ales sa isi indeplineasca obligatiile privind deseurile de EEE in mod individual precum si oganizatiile colective care preiau responsabilitatea de la producatori in conditiile legii. 

In termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentului ordin, producatorii inregistrati si/sau aflati in procedura de inregistrare/reinregistrare care nu au incheiate contracte de transfer de responsabilitate cu niciuna dintre organizatiile colective autorizate au obligatia de a constitui garantia financiara conform art. 8 alin. (4) H.G. nr. 1.037/2010 si de a transmite ANPM si AFM dovada constituirii acesteia.

La data inceperii exercitiului financiar anual, dar nu mai tarziu de 20 martie a fiecarui an, producatorii de EEE sunt obligati sa constituie/sa actualizeze garantia financiara si sa transmita dovada constituirii/actualizarii acesteia AFM si ANPM, cu precizarea calculului detaliat al garantiei financiare pentru fiecare an din cadrul perioadei de garantare, pentru fiecare categorie de EEE.

« Arhiva noutati legislative