Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 328/ 25.04. - Ordonanta de urgenta nr. 44/2008 din 16/04/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale

Orice persoana fizica, cetatean roman sau cetatean al unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European, poate desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei, in conditiile prevazute de lege, dupa cum urmeaza:
a) individual si independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei intreprinderi familiale.
Activitatile economice pot fi desfasurate in toate domeniile, meseriile, ocupatiile sau profesiile pe care legea nu le interzice in mod expres pentru libera initiativa, prevederile prezentei ordonanta de urgenta aplicandu-se pentru activitatile prevazute de Codul CAEN a caror desfasurare in una dintre formele prevazute mai sus nu este reglementata exclusiv potrivit unei legi speciale.
Cererea de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii se depune la registrul comertului de pe langa tribunalul din judetul in care solicitantul isi stabileste sediul profesional si va fi insotita de documentatia prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta O.U.G.
Inregistrarea in registrul comertului a persoanei fizice autorizate, a intreprinderii individuale si a intreprinderii familiale se va face in baza rezolutiei motivate a directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal.
Persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate si inregistrate in registrul comertului in temeiul unor acte normative anterioare prezentei O.U.G. pot functiona în baza certificatului de înregistrare, emis de oficiul registrului comertului de pe langa tribunal, un an de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, respectiv pana la 25 aprilie 2009. Pana la implinirea acestui termen, persoanele in cauza vor opta pentru desfasurarea activitatii in una dintre formele prevazute de prezenta ordonanta de urgenta. Cele care nu si-au exercitat dreptul de optiune isi inceteaza activitatea si vor fi radiate din registrul comertului, din oficiu, fara nicio alta formalitate.
(NOTA – mai multe informatii gasiti la sectiunea „IMPORTANT”) _x000D_

« Arhiva noutati legislative