Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 327/ 25.04. - Ordonanta de urgenta nr. 50/2008 din 21/04/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule

Prezenta O.U.G. intra in vigoare la data de 1 iulie 2008, de la aceasta data abrogandu-se art. 214.1-214.3 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal,cu modificarile si completarile ulterioare referitoare la taxa de prima inmatriculare pentru autovehicule.
Obligatia de plata a taxei intervine cu ocazia primei inmatriculari a unui autovehicul in Romania sau la repunerea in circulatie a unui autovehicul dupa incetarea unei exceptari sau scutiri dintre cele la care se face referire in prezenta ordonanta.
Taxa se calculeaza de autoritatea fiscala competenta. Pentru stabilirea taxei, persoana fizica sau persoana juridica care intentioneaza sa efectueze inmatricularea autovehiculului va depune documentele din care rezulta elementele de calcul al taxei, ce vor fi prevazute in normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.
Dovada platii taxei trebuie sa fie prezentata cu ocazia inmatricularii autovehiculului.
Taxa rezultata ca diferenta intre suma achitata de contribuabil in perioada 1 ianuarie 2007-30 iunie 2008, cu titlu de taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, si cuantumul rezultat din aplicarea prezentelor prevederi privind taxa pe poluare pentru autovehicule se restituie pe baza procedurii stabilite in normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta. _x000D_

« Arhiva noutati legislative