Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 32/15.01 - Ordin nr. 5/2010 din 04/01/2010 pentru aprobarea Procedurii de solutionare a cererilor de rambursare a taxei pe valoarea adaugata formulate de catre persoane impozabile neinregistrate in scopuri de TVA in Romania, stabilite in afara Comunitatii

 

Prezentul Ordin aproba modelul si continutul formularului 313 „Cerere de rambursare pentru persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA in Romania, stabilite in afara Comunitatii”, cod MFP 14.13.03.02/13.

Atentie, persoana impozabila neinregistrata si care nu este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA si nu este stabilita in Comunitate poate solicita rambursarea taxei achitate daca, in conformitate cu legile tarii unde este stabilita, o persoana impozabila stabilita in Romania ar avea acelasi drept de rambursare in ceea ce priveste taxa pe valoarea adaugata sau alte impozite/taxe similare aplicate in tara respectiva. In prezent, Romania are incheiate declaratii de reciprocitate privind rambursarea TVA-ului cu Elvetia si cu Turcia. Prin urmare, pana la noi modificari, TVA-ul platit in Romania poate fi solicitat la rambursare doar de catre persoanele impozabile inregistrate in aceste doua state.

De asemenea, si persoanele impozabile stabilite in Romania pot solicita la rambursare TVA-ul platit in Elvetia sau in Turcia pentru achizitii de bunuri sau prestari de servicii pe teritoriul acestor state. Solicitarea rambursarii TVA-ului se face potrivit prevederilor legislative ale statelor respective.

Pentru rambursarea TVA-ului platit in Romania, cererea de rambursare trebuie depusa la autoritatea fiscala competenta in termen de maximum 9 luni de la sfarsitul anului calendaristic in care taxa devine exigibila. Rambursare se face numai prin intermediul unui reprezentant desemnat in Romania.

« Arhiva noutati legislative