Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 301/17.04.- Ordin nr. 605/2008 din 08/04/2008 privind aprobarea Procedurii de anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA a persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care figureaza in lista contribuabililor inactivi

Potrivit prevederilor art. 153 alin. (8) din Codul fiscal organele fiscale anuleaza din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile care figureaza in lista contribuabililor inactivi constituita potrivit reglementarilor legale in vigoare.
Procedura prevazuta se aplica ori de cate ori se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, un ordin al presedintelui A.N.A.F. pentru aprobarea listei contribuabililor inactivi, in termen de 5 zile lucratoare de la data publicarii acestuia, data anularii din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA fiind data de intai a lunii urmatoare celei in care a fost publicat ordinul respectiv.
Contribuabilii pentru care organul fiscal a anulat din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA pot solicita organului fiscal competent inregistrarea in scopuri de TVA numai daca inceteaza situatia care a condus la scoaterea din evidenta. Inregistrarea va deveni valabila incepand cu prima zi a lunii urmatoare celei in care persoana impozabila solicita inregistrarea.

« Arhiva noutati legislative