Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 288/04.05 - Hotarare nr. 12/2009 din 14/04/2009 pentru aprobarea Normei nr. 9/2009 privind cunoasterea clientelei in scopul prevenirii spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism in sistemul de pensii private

Prezenta norma se aplica administratorilor de fonduri de pensii private, in nume propriu si pentru fondurile de pensii private pe care le administreaza, precum si agentilor de marketing autorizati/avizati in sistemul pensiilor private.
In termen de cel mult 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei norme, administratorii/agentii de marketing persoane juridice trebuie sa transmita Comisiei politicile si procedurile de cunoastere a clientelei. De asemenea, orice modificare a procedurilor si politicilor interne de cunoastere a clientele se va notifica Comisiei in termen de cel mult 10 zile.
Masurile de cunoastere a clientelei se vor aplica si tuturor clientilor existenti, cat mai curand posibil, dar nu mai tarziu de un an de la aprobarea la nivelul organelor de conducere ale administratorilor/agentilor de marketing a politicilor si procedurilor de cunoastere a clientelei, elaborate potrivit prezentelor norme.

« Arhiva noutati legislative