Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 191/18.03 - Hotarare nr. 248/2011 din 17/03/2011 privind aprobarea Procedurii de aplicare a metodelor indirecte pentru stabilirea bazei impozabile ajustate

Prezenta Hotarare stabileste procedura de verificare si de aplicare a metodelor indirecte pentru stabilirea bazei impozabie pentru veniturile realizate de persoanele fizice si nedeclarate.

 

Pentru selectarea persoanelor ce urmeaza a fi verificate, autoritatile fiscale vor efectua o analiza de risc pentru stabilirea riscului probabil pentru un grup de persoane fizice sau pentru cazuri punctuale, la solicitarea unor institutii ori autoritati publice dupa care vor selecta grupul de persoane care vor fi supuse verificarii fiscale prealabile documentare.

 

Verificarea situatiei fiscale personale a persoanelor fizice cu privire la impozitul pe venit reprezinta ansamblul activitatilor desfasurate de organele fiscale avand ca obiect examinarea totalitatii drepturilor si a obligatiilor de natura patrimoniala, a fluxurilor de trezorerie si a oricaror altor elemente relevante pentru stabilirea situatiei fiscale reale a persoanei fizice verificate.

In scopul efectuarii verificarii situatiei fiscale personale a persoanelor fizice, organele fiscale vor proceda, in principal, la:

Perioada supusa verificarii este perioada de prescriptie a dreptului organului fiscal de a stabili obligatii fiscal, adica de 5 ani.

« Arhiva noutati legislative