Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 17/09.01 - Decizie nr. 232/2008 din 22/12/2008 pentru publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Hotararii arbitrale din 15 decembrie 2008 avand ca obiect stabilirea formei finale a Metodologiei privind remuneratiile reprezent

Potrivit prevederilor, utilizarea operelor muzicale prin reproducere si distribuire de fonograme pe teritoriul Romaniei se poate face doar in baza unei autorizatii licenta neexclusiva prealabila incheiata de utilizator cu Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturile de Autor, pentru operele muzicale aflate in repertoriul gestionat colectiv de aceasta. In cazul in care drepturile patrimoniale cuvenite autorilor pentru copiile introduse pe teritoriul Romaniei au fost platite in tara de unde acestea au fost achizitionate (tara de origine) nu este necesara detinerea autorizatiei.
Potrivit prezentei decizii, autorizatia se acorda pe o perioada de 12 luni pentru teritoriul Romaniei si pentru tirajul solicitat, cu posibilitate de prelungire.
Producatorul va plati UCMR-ADA pentru reproducerea si distribuirea de opere muzicale pe teritoriul Romaniei, pentru fiecare produs, o remuneratie reprezentand 9,009% din baza de calcul. Baza de calcul o reprezinta cel mai mare pret publicat de producator in ziua iesirii suportului inregistrat din depozitul producatorului, asa cum reiese din lista de preturi tinuta si publicata de acesta, pret la care orice vanzator cu amanuntul poate achizitiona o cantitate minima dintr-un suport relevant, fara a beneficia de niciun fel de reduceri, stimulente, bonusuri sau orice alt fel de diminuari ale pretului, denumit in continuare PPD. Totusi, remuneratia datorata de utilizatori, pentru fiecare copie, nu poate fi mai mica decat remuneratiile minime din tabelul prezentat in decizie. La remuneratiile prevazute de prezenta metodologie se adauga TVA.
Plata remuneratiilor datorate de producatori catre UCMR-ADA se face trimestrial, pana la data de 25 a lunii urmatoare trimestrului incheiat. Pentru intarzierile la plata se datoreaza penalitati in cuantum de 0,1% pe zi de intarziere.
Pana la data de 20 a lunii urmatoare fiecarui trimestru, utilizatorii au obligatia sa comunice UCMR-ADA un raport pentru trimestrul incheiat, conform modelului din anexa la prezenta decizie._x000D_

« Arhiva noutati legislative