Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

Fiscul publica liste cu datornici, inclusiv persoane fizice cu restante de peste 100 lei

Pe 3 februarie a intrat in vigoare ordinul 558/2016, potrivit caruia ANAF va publica pe pagina sa de internet listele cu firme si persoane fizice care au datorii restante peste anumite plafoane „in vederea descurajarii acumularii de arierate bugetare de catre contribuabili, persoane fizice si juridice”.

Potrivit ordinului, obligatiile fiscale restante sunt: obligatiile fiscale pentru care s-a implinit scadenta sau termenul de plata si diferentele de obligatii fiscale principale si accesorii stabilite prin decizie de impunere.

Nu sunt considerate obligatii fiscale restante obligatiile fiscale pentru care s-au acordat si sunt in derulare inlesniri la plata, cele a caror executare este suspendata, precum si cele cu termene de plata viitoare stabilite in planul de reorganizare judiciara.

Vor fi publicate obligatiile fiscale restante al caror cuantum total este mai mare de:

Lista va cuprinde: denumirea/numele si prenumele debitorilor, codul de identificare fiscala, cu exceptia persoanelor fizice, caz in care nu se va mentiona codul numeric personal, ci localitatea domiciliului fiscal, precum si cuantumul total al obligatiilor fiscale restante.

 

« Arhiva noutati legislative