Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

Banii de delegatii pentru administratori si directori vor fi neimpozabili, in aceeasi limita acordata salariatilor

Sumele primite de administratori si directori pe perioada deplasarii in alta localitate, in tara si in strainatate – indemnizatii si orice alte sume de aceeasi natura precum si sume pentru acoperirea cheltuielilor de transport si cazare – vor avea acelasi regim fiscal ca in cazul salariatilor, potrivit proiectului de Cod Fiscal.

Conform Codului fiscal in vigoare, indemnizatiile si orice alte sume de aceeasi natura, primite de salariati pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, sunt impozitate pentru partea care depaseste limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotarare a Guvernului pentru personalul din institutiile publice.

In prezent, indemnizatiile/diurnele precum si sumele pentru acoperirea cheltuielilor de transport si cazare primite de administratori sau directori pe perioada delegarii/detasarii, dupa caz, in tara si in strainatate, sunt impozitate.

In 2015, de exemplu, valoarea maxima pentru o diurna neimpozabila este de 42,5 lei/zi (insemnand 2,5 ori diurna zilnica pentru personalul bugetar care este de 17 lei). Sumele care depasesc aceste valori se supun impozitului pe venitul din salarii si asigurarilor sociale obligatorii.

« Arhiva noutati legislative