Noutati / Publicatii

 

Vreti sa va motivati angajatii folosind facilitatile fiscale?

Daca doriti sa va motivati angajatii, in perioada vacantei de iarna, cu stimulente extrasalariale, dar sa beneficiati si de facilitati fiscale pentru acordarea lor, ati putea oferi vouchere de vacanta. Cum se impoziteaza?

Potrivit Codului fiscal, voucherele de vacanta sunt considerate avantaje si se iau in calcul la stabilirea impozitului pe venitul din salarii. Potrivit normelor metodologice, valoarea voucherelor de vacanta, luata in calcul la determinarea impozitului pe veniturile din salarii, este valoarea nominala. Veniturile respective se impoziteaza ca venituri din salarii in luna in care acestea sunt primite.

In schimb, nu se cuprind in baza de impozitare lunara a contributiilor sociale obligatorii.

Totodata reprezinta cheltuieli cu deductibilitate limitata la calculul profitului impozabil (in limitele valorii nominale).

Sumele corespunzatoare voucherelor de vacanta acordate de catre angajatori sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, in limita a 6 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata pentru fiecare angajat, pe un an calendaristic. Salariul de baza minim brut pe tara, garantat in plata, este in prezent de 1.250 lei brut. Astfel suma care poate fi oferita este de pana la 7.500 lei.