Noutati / Publicatii

 

Implinirea profesionala nu depinde de venituri: dar, de ce?

Satisfactia la locul de munca a fost asociata cu performanta, productivitatea, motivatia, absenteismul, sanatatea si bunastarea psihica/fizica. Din pacate, statisticile arata ca oamenii sunt din ce in ce mai putin multumiti de viata lor profesionala, indiferent de varsta si de nivelul veniturilor. Poate ca acest lucru nu ne va surprinde intr-o lume a schimbarii, provocarii si incertitudinii. 

Cum ai putea deveni mai multumit de locul tau de munca?

Sa ai asteptari realiste: nimic nu este perfect, dar nimic nu ne opreste sa tindem spre perfectiune. In munca, la fel ca si in viata, satisfactia 100% este un mit. Chiar si cele mai bune joburi au inconvenientele lor. Satisfactia depinde de cum stii sa gestionezi compromisurile. Cunoaste-ti prioritatile si concentreaza-te sa dai ce ai mai bun din tine.

Creeaza-ti provocari din proiectele noi: ori de cate ori compania lanseaza un proiect nou, fii pregatit sa te oferi voluntar pentru echipa de proiect. Valorifica toate oportunitatile de formare si dezvoltare profesionala, asuma-ti responsabilitati din ce in ce mai mari si mentine-ti standardele la un nivel inalt.

Cere feedback periodic: asa ajungi sa constientizezi nevoile individuale de dezvoltare profesionala. Feedbackul iti permite sa afli daca activitatea ta coincide cu ce ti-ai propus sa faci. Satisfactia profesionala apare atunci cand actiunile tale sunt in conformitate cu obiectivele tale. O modalitate foarte buna de a-ti evalua punctele-forte si nivelul de performanta este feedbackul la 360 de grade. Feedbackul multi-sursa este o metoda testata de imbunatatire a productivitatii, a motivatiei si a niveluluii de satisfactie profesionala.