Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

Taxa de timbru nu se va mai plati pentru certificatul de atestare fiscala sau alte documente privind situatia fiscala

Autoritatile si institutiile publice vor fi obligate sa solicite fiscului certificatul de atestare fiscala atunci cand este necesar pentru solutionarea unor cereri ale respectivelor autoritati si institutii, potrivit proiectului Codului de procedura fiscala. Totodata, nu se va mai plati taxa extrajudiciara de timbru pentru eliberarea certificatului de atestare fiscala sau a altor document privind situatia fiscala.

Certificatul de atestare fiscala se elibereaza pe baza datelor cuprinse in evidenta pe platitor si cuprinde creantele fiscale exigibile.

Potrivit proiectului postat pe site-ul Ministerului de Finante, aflat in dezbatere publica, la art 68 se arata ca:

4) Ori de cate ori o institutie sau autoritate publica trebuie sa solutioneze o cerere a unei persoane fizice sau juridice, iar pentru solutionarea cererii legislatia specifica prevede prezentarea unui certificat de atestare fiscala sau alt document cu privire la situatia fiscala a persoanei in cauza, institutia sau autoritatea publica are obligatia sa solicite certificatul de atestare fiscala sau documentul respectiv de la organul fiscal competent. In acest caz, persoana fizica sau juridica nu mai are obligatia depunerii certificatului sau documentului. 

 (5) Certificatul de atestare fiscala sau documentul prevazut la alin. (4) poate fi emis si transmis in forma electronica in baza unui protocol incheiat intre institutia/autoritatea publica si organul fiscal emitent al acestuia. In acest caz, certificatul sau documentul prevazut la alin. (4) este valabil si fara semnatura persoanelor imputernicite ale organului fiscal, potrivit legii, si stampila organului emitent.

(6) Eliberarea certificatului de atestare fiscala ori a altor documente cu privire la situatia fiscala a unui contribuabil, in conditiile prezentului articol, nu este supusa taxei extrajudiciare de timbru.

 

« Arhiva noutati legislative