Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

PFA: Dispare obligatia completarii Registrului Jurnal de Incasari si plati si a Registrului Inventar

Din 2015, odata cu modificarile aduse Codului Fiscal prin OUG 80/2014, dispare obligatia contribuabililor care obtin venituri din activitati independente de a mai completa Registrul Jurnal de Incasari si plati si Registrul Inventar. Insa este introdusa obligatia completarii Registrului de evidenta fiscala, pentru stabilirea venitului net anual. Modelul documentului va fi aprobat de catre Ministerul Finantelor.

Trebuie precizat ca in cazul stabilirii venitului net anual pe baza de norme de venit, contribuabilii trebuie sa completeze doar partea de venituri din registrul de evidenta fiscala si nu au nicio obligatie privind evidenta contabila.

Pentru contribuabilii care obtin venituri din proprietate intelectuala, acestia pot completa doar partea de venituri in Registrul de Evidenta fiscala, in cazul in care nu isi indeplinesc obligatiile declarative direct pe baza documentelor emise de platitorul de venit.

In cazul veniturilor din cedarea folosintei bunurilor (chirii, arenda), contribuabilii trebuie sa completeze registrul de evidenta fiscala, in cazul in care venitul net anual se determina pe baza datelor din contabilitate. In cazul in care determinarea venitului se face pe baza normei de venit, nu exista obligatia completarii Registrului de Evidenta Fiscala.

 

« Arhiva noutati legislative