Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.Of.774/16.11.2012. - Ordin nr. 1485/2012 din 12/11/2012 privind modificarea si completarea Instructiunilor de completare a numarului de evidenta a platii, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.870/2004

Numarul de evidenta a platii se inscrie in mod obligatoriu pe toate documentele de plata utilizate pentru achitarea obligatiilor fiscale.

Numarul de evidenta a platii este generat automat de programele de asistenta pentru contribuabili o data cu editarea documentului fiscal respectiv – declaratii si/sau ordine de plata – sau va fi transcris de contribuabili de pe documentul emis de organul fiscal pe ordinul de plata. Programul de asistenta este pus la dispozitia contribuabililor pe site-ul A.N.A.F., www.anaf.ro, la sectiunea Asistenta contribuabili.

Pentru documentele de plata, altele decat ordine de plata sau chitanta pentru incasarea de impozite, taxe si contributii, numarul de evidenta a platii generat de programul de asistenta pus la dispozitia contribuabilului pe site-ul A.N.A.F., se inscrie la rubrica «Explicatii».

Indiferent de tipul obligatiei fiscale care se doreste a fi achitata numarul de evidenta a platii se inscrie de catre contribuabil in ordinul de plata la rubrica «Numar de evidenta a platii» sau se comunica de catre contribuabil unitatii Trezoreriei Statului in vederea inscrierii in chitanta pentru incasarea de impozite, taxe si contributii la rubrica «Numar de evidenta a platii», in cazul platilor in numerar efectuate la ghiseele unitatilor Trezoreriei Statului.

« Arhiva noutati legislative