Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.Of.695/10.10.2012 - Ordin nr. 1400/2012 din 21/09/2012 privind procedura de inregistrare a contractelor/documentelor incheiate intre persoane juridice romane, persoane fizice rezidente, precum si sediile permanente din Romania apartinand persoanelor juridice straine si persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente

Fata de vechea procedura, prevazuta in Ordinul nr. 2310/2007, pe langa persoanele juridice romane, si persoanele fizice rezidente, precum si sediile permanente din Romania apartinand persoanelor juridice straine au obligatia inregistrarii contractelor sau, in lipsa acestora, a documentelor care justifica prestarile efective de servicii incheiate cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente care executa pe teritoriul Romaniei prestari de servicii care genereaza pentru acestia venituri impozabile.

In continuare, contractele/documentele incheiate pentru activitati desfasurate in afara teritoriului Romaniei nu fac obiectul inregistrarii, potrivit prezentelor dispozitii.

Se face mentiunea ca „Declaratia de inregistrare a contractelor/documentelor care justifica prestarile efective de servicii pe teritoriul Romaniei, initiale/aditionale (conexe), incheiate cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente”, cod MFP 14.13.01.40/n, se depune fara a fi insotita de documente doveditoare ale datelor inscrise in declaratie.

De asemenea, in situatia in care in datele declarate initial intervin modificari, prin declaratiei prevazute mai sus, rectificata prin bifarea cu „X” casuta prevazuta in acest scop.

Ca si pana acum, declaratia se depune pentru fiecare contract sau document care justifica prestarile efective de servicii efectuate pe teritoriul Romaniei, in termen de 30 de zile de la data incheierii contractelor sau de la data emiterii oricaror documente prevazute de lege, respectiv in situatia in care in datele declarate initial intervin modificari.

Neindeplinirea obligatiei de inregistrare a contractelor/documentelor se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice.

 

« Arhiva noutati legislative