Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 91/16.02 - Ordin nr. 1/2009 din 05/02/2009 pentru aprobarea Normelor privind incheierea exercitiului financiar 2008 pentru societatile din domeniul asigurarilor

Societatile comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare si de reasigurare, precum si brokerii de asigurare, de asigurare-reasigurare si de reasigurare au obligatia sa intocmeasca si sa depuna situatii financiare anuale la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice.
Asiguratorii si brokerii de asigurare vor depune in termen de 120 de zile calendaristice de la incheierea exercitiului financiar la CSA situatiile financiare anuale listate, semnate si stampilate, impreuna cu o copie de pe codul unic de inregistrare/codul de inregistrare fiscala, raportul administratorului, declaratia scrisa a persoanelor raspunzatoare pentru organizarea si conducerea contabilitatii, raportul de audit statutar (pentru situatiile financiare pentru care auditarea este obligatorie) ori raportul cenzorilor sau al expertului contabil, dupa caz, o copie de pe procesul-verbal al adunarii generale a actionarilor sau asociatilor, precum si o copie a balantei de verificare a conturilor sintetice si analitice.
Asiguratorii care practica cele doua categorii de asigurari (asigurari de viata si asigurari generale) vor depune la CSA atat balantele analitice si sintetice aferente fiecarei categorii de asigurari, cat si cele centralizate. Asiguratorii care administreaza fonduri de pensii facultative vor depune si balantele analitice specifice activitatii de administrare de fonduri de pensii facultative.
Un exemplar al situatiilor financiare anuale se depune la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice in termen de 150 de zile calendaristice de la incheierea exercitiului financiar.
Asiguratorii si brokerii de asigurare care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la sfarsitul exercitiului financiar nu intocmesc situatii financiare anuale, urmand sa depuna in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar o declaratie pe propria raspundere la CSA si la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, care sa cuprinda toate datele de identificare a societatii._x000D_

« Arhiva noutati legislative