Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 87/13.02 - Hotarare nr. 144/2009 din 12/01/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea criteriilor si modalitatilor pentru determinarea onorariilor, indemnizatiilor si compensatiilor cuvenite expertilor contabili si contabililor

Prezentul regulament este un ghid orientativ pentru stabilirea onorariilor si indemnizatiilor cuvenite profesionsitilor contabili, membri ai CECCAR. Astfel, pentru activitatea desfasurata in beneficiul unui client, profesionistului contabil i se cuvin compensatii pentru:
restituirea cheltuielilor de calatorie si sejur;
indemnizatii;
onorarii.
Compensatiile pentru restituirea cheltuielilor si pentru indemnizatii sunt determinate in sume fixe potrivit prezenului regulament.
Pentru determinarea onorariilor, intre un minimum si un maximum, trebuie sa se faca referire la natura, caracteristicile, durata, timpul si cifra de afaceri sau valoarea activitatii si, in plus, trebuie sa se tina seama de rezultatul economic urmarit, precum si de avantajele, chiar si nepatrimoniale, create pentru client.
Facturarea prestatiilor efectuate are loc, de regula, in momentul incheierii activitatii. Atunci cand misiunea este de durata mai mare, se pot prezenta clientului facturi la sfarsitul fiecarei luni sau al fiecarui trimestru. Orice factura, daca nu este contestata, trebuie achitata integral in termen de 30 de zile de la primire; partii neplatite i se pot aplica penalizari la nivelul legal, putand fi aplicata procedura de recuperare a prejudiciului pe cale amiabila sau juridica.

« Arhiva noutati legislative