Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 844/16.12 - Ordin nr. 13/2010 din 13/12/2010 pentru punerea in aplicare a Normelor privind conditiile si modalitatile de comunicare electronica a datelor referitoare la contractele de asigurare pentru vehicule inmatriculate in Romania

Prezentele norme intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011, insa se aplica si pentru politele de asigurare emise in cursul anului 2010, dar a caror perioada de valabilitate incepe in anul 2011.

Toate societatile de asigurare autorizate sa practice asigurarea de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de catre autovehicule inmatriculate in Romania sau asigurarea facultativa a vehiculelor au obligatia de a transmite in termenele prevazute de prezentele norme catre baza de date unica CEDAM informatii complete privind contractele de asigurare auto incheiate direct sau prin intermediari si prejudiciile asociate acestora.

De asemenea, societatile de asigurare au obligatia de a transmite catre baza de date pentru evidenta evenimentelor rutiere (REVER), in termen de 5 zile de la avizarea unui prejudiciu, informatii complete privind evenimentul rutier in cauza, incluzand si o copie electronica a formularului de constatare amiabila.

« Arhiva noutati legislative