Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 834/05.12. - Ordin nr. 2250/2007 din 21/11/2007 privind aprobarea Procedurii de solutionare a cererilor de restituire a taxei pe valoarea adaugata depuse in conditiile titlului VI "Taxa pe valoarea adaugata" din Legea nr. 571/2003 privind C

Cererea de restituire se depune de catre persoanele care au dreptul sa solicite restituirea, potrivit dispozitiilor legale in vigoare la organul fiscal competent, direct la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata.
Organul fiscal competent este:
a) pentru cererile de restituire ale ambasadelor, misiunilor diplomatice si oficiilor consulare, ale personalului acestora, precum si ale cetatenilor straini cu statut diplomatic sau consular in Romania – directiile generale ale finantelor publice judetene sau a municipiului Bucuresti in a caror raza teritoriala solicitantul isi are sediul sau isi desfasoara activitatea;
b) pentru celelalte cereri de restituire – administratia finantelor publice in a carei evidenta fiscala este inregistrat solicitantul sau, dupa caz, organul fiscal desemnat potrivit dispozitiilor legale in vigoare.
Restituirea taxei pe valoarea adaugata se efectueaza in termen de 45 de zile de la data depunerii cererii. In situatiile in care pentru solutionarea cererii de restituire sunt necesare informatii suplimentare, termenul de solutionare se prelungeste cu perioada cuprinsa intre data solicitarii si data primirii informatiilor respective.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative