Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 757/05.11 - Ordin nr. 1607/2009 din 26/10/2009 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui A.N.A.F. nr. 101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si cont

Prezentul Ordin modifica formularul declaratiei 101 „Declaratie privind impozitul pe profit” si instructiunile de completare a acestuia prin introducerea unor prevederi privind modul de declarare a impozitului minim daorat. Noul formular va fi folosit incepand cu declararea obligatiilor anuale aferente anului fiscal 2009.
Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza si se depune anual de catre platitorii de impozit pe profit pana la data de 25 aprilie inclusiv a anului urmator. Contribuabilii care definitiveaza pana la data de 25 februarie inchiderea exercitiului financiar anterior, organizatiile nonprofit, precum si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, din pomicultura si viticultura au obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind impozitul pe profit pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul. In cazul in care inchiderea exercitiului financiar anterior este definitivata pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui de raportare contribuabilii depun declaratia anuala de impozit pe profit fara a depune formularul 100 pentru impozitul pe profit pentru trimestrul IV al anului de raportare.
In cazul asocierilor fara personalitate juridica, pentru impozitul pe profit datorat de catre contribuabilii prevazuti la art. 13 lit. c) si e) din Codul fiscal, si retinut de persoana juridica responsabila nu se completeaza si nu se depune declaratia anuala de impozit pe profit.
Contribuabilii care inceteaza sa existe in cursul anului fiscal au obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind impozitul pe profit pana la data depunerii situatiilor financiare la registrul comertului. _x000D_

« Arhiva noutati legislative