Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 757/10.11 - Lege nr. 260/2008 din 04/11/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor

Prezenta lege reglementeaza conditiile asigurarii obligatorii a locuintelor, definite conform Legii locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aflate in proprietatea persoanelor fizice sau juridice.
In termen de 90 de zile de la data adoptarii normelor de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor emise in aplicarea prezentei legi, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa isi asigure impotriva dezastrelor naturale, toate constructiile cu destinatia de locuinta, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora si inregistrate in evidentele organelor fiscale. In cazul in care o locuinta face obiectul unui contract de leasing financiar, incheierea contractului de asigurare este in sarcina locatorului.
Nerespectarea de catre persoanele fizice sau juridice a obligatiei de asigurare a locuintelor conform prezentei legi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei. Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre primari si de catre persoanele imputernicite in acest scop de catre acestia.
Prezenta lege intra in vigoare la 120 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial. _x000D_

« Arhiva noutati legislative