Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 753/26.10 - Hotarare nr. 14/2011 din 26/08/2011 pentru aprobarea Normelor procedurale privind monitorizarea si controlul activitatii consultantilor fiscali

Prezentele norme stabilesc procedura, drepturile si obligatiile consultantilor fiscali pe perioada controlului activitatii acestora realizat de catre directia de monitorizare si control din cadrul Camerei Consultantilor fiscali.

Anual, pana la data de 31 ianuarie, consultantii fiscali activi – persoane fizice sau societati comerciale inscrise in Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala – vor transmite Camerei – Directia de monitorizare, control si competenta profesionala un raport de activitate pentru anul precedent intocmit potrivit anexei din prezenta hotarare. Tot pana la 31 ianuarie  vor depune o declaratie si consultantii fiscali „inactivi”, prin aceasta declaratie fiind reconfirmata mentinerea situatiei de inactivitate si motivele acesteia.

In ceea ce priveste consultantii fiscali activi, hotararea stabileste ca acestia au obligatia sa intocmeasca si sa tina la zi Registrul de evidenta a contractelor privind activitatea de consultanta fiscala potrivit modelului prezentat in anexa, avand totodata obligativitatea intocmirii dosarelor de lucru pentru fiecare client.

Dosarul de lucru cuprinde, in copie sau in original, dupa caz, urmatoarele:

« Arhiva noutati legislative