Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 725/26.10. - Ordin nr. 1646/2007 din 17/10/2007 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor reprezentand contributie individuala de asigurari sociale retinuta de la asigurati, platita in plus fata de plafonul maxim admis prin preved

Obiectul prezentei proceduri este constituit de sumele reprezentand contributie individuala de asigurari sociale platita in plus fata de plafonul maxim admis prevazut de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.
Sumele prevazute mai sus se restituie la cerere, in conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala, persoanelor fizice care au drept de restituire, potrivit legii.
Pentru restituirea sumelor in cauza solicitantii vor depune la Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale o cerere pentru certificarea dreptului la restituire. In conformitate cu rezultatele verificarilor, Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale va emite o dispozitie de restituire a unor sume de la bugetul de asigurari sociale de stat.
In cazul in care dispozitia de restituire a fost aprobata, iar dreptul la restituire a fost confirmat, solicitantul va formula si depune o cerere de restituire a sumelor in cauza la organul fiscal in a carui administrare se afla, potrivit prevederilor legale, aceasta urmand a fi solutionata in termen de 45 de zile de la data inregistrarii de catre serviciul/compartimentul cu atributii in evidenta analitica pe platitori – persoane fizice.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative