Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 696/13.10 - Lege nr. 165/2008 din 01/10/2008 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Kazahstan privind transportul rutier international de marfuri, semnat la Bucuresti la 22 noiembrie 2007

Conform prezentului accord, urmatoarele articole aduse pe teritoriul statului celeilalte parti vor fi admise fara plata drepturilor vamale si a taxelor cu efect echivalent prevazute la importul de marfuri:
combustibilul continut in rezervoarele-standard montate de catre constructor pe fiecare vehicul rutier,
lubrifiantii aflati in vehicul, care sunt necesari pentru functionarea normala a vehiculului in timpul transportului;
piesele de schimb si uneltele necesare repararii vehiculului care efectueaza un transport international, inclusiv a aceluia care s-a defectat in timpul transportului. Piesele de schimb si uneltele neutilizate trebuie sa fie reexportate. Totodata, piesele de schimb inlocuite trebuie sa fie reexportate sau distruse in conformitate cu procedura stabilita de legislatia statului partii pe al carui teritoriu are loc modificarea regimului vamal, aplicabila acestor piese de schimb.
Operatorii de transport ai statelor parti, care efectueaza transporturi de marfuri in conformitate cu prezentul acord, sunt scutiti de taxele si impozite e legate de proprietatea ori utilizarea vehiculelor rutiere. In plus, plata pentru utilizarea retelei rutiere si a autostrazilor, a podurilor si tunelurilor, acolo unde aceasta este impusa, se percepe fara discriminare pentru vehiculele rutiere inmatriculate pe teritoriul statului oricareia dintre parti.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative