Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.672/30.09. - Hotarare nr. 1061/2008 din 10/09/2008 privind transportul deseurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul Romaniei

Prezenta hotarare stabileste procedura de reglementare si control al transportului deseurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul Romaniei. Deseurile periculoase si nepericuloase, la care se face referire, sunt prezentate in anexa 2 la Hotararea Guvernului nr. 852/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile, inclusiv deseurile periculoase.
Transportul deseurilor se realizeaza numai catre operatorii economici care detin autorizatie de mediu pentru activitatile de colectare / stocare temporara / tratare / valorificare / eliminare, pe baza formularului de aprobare a transportului deseurilor periculoase prevazut in anexa nr. 1, respectiv pe baza formularului de incarcare-descarcare pentru deseurile nepericuloase, prezentat in anexa nr. 3.
Aprobarea pentru efectuarea transportului deseurilor periculoase este data de catre agentia judeteana pentru protectia mediului in a carei raza teritoriala se afla instalatia de tratare/valorificare/ eliminare, termenul maxim de raspuns fiind de 7 zile lucratoare de la primirea tuturor informatiilor solicitate.
Pentru deseurile periculoase generate in cantitate mai mica de 1 t/an, formularul de expeditie/transport deseuri periculoase, al carui model este prevazut in anexa nr. 2, nu trebuie sa contina aprobarea agentiei pentru protectia mediului in raza careia se afla destinatarul deseurilor periculoase, dar pentru cantitatile mai mari aceasta aprobare este necesara.
Incalcarea prevederilor prezentei hotarari atrage raspunderea civila sau contraventionala si se pedepseste cu amenda intre 5.000 si 30.000 lei.
Actul va intra in vigoare in data de 29 decembrie 2008.

« Arhiva noutati legislative