Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 669/07.10 - Ordonanta de urgenta nr. 104/2009 din 30/09/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii

Pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate, detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, pentru medicamentele incluse in programele nationale de sanatate, pentru medicamentele de care beneficiaza asiguratii in tratamentul ambulatoriu, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, si pentru medicamentele de care beneficiaza asiguratii in tratamentul spitalicesc, care realizeaza incasari din comercializarea in Romania a medicamentelor respective, participa, dupa deducerea taxei pe valoarea adaugata, cu o contributie trimestriala din valoarea acestor incasari, stabilita in functie de volumul vanzarilor, calculata conform grilei prevazuta in anexa la prezenta Ordonanta.
In cazul in care detinatorii de astfel de autorizatii nu desfasoara in Romania activitati de comercializare a medicamentelor, contributia este datorata de persoanele juridice care realizeaza incasari din comercializarea in Romania a medicamentelor, ca urmare a obtinerii dreptului de comercializare direct de la detinatorul autorizatiei de punere pe piata a medicamentelor, respectiv de la persoana care a primit de la detinatorul autorizatiei de punere pe piata, direct sau indirect, dreptul de a transmite catre terti dreptul de comercializare a medicamentelor in Romania.
Acesta contributie se datoreaza incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei Ordonante, adica incepand cu 7 octombrie 2009.
Sumele se vireaza trimestrial, pana la data de 25 a lunii urmatoare trimestrului in care a avut loc livrarea medicamentelor. Persoanele juridice care nu isi indeplinesc obligatia de plata pierd dreptul la decontarea din F.N.U.A.S.S. a contravalorii medicamentelor comercializate. Totodata, pentru neplata la scadenta a acestei contributii se calculeaza si se datoreaza accesorii in conditiile Codului de procedura fiscala.
_x000D_

« Arhiva noutati legislative