Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.667/25.09. - Hotarare nr. 1132/2008 din 18/09/2008 privind regimul bateriilor si acumulatorilor si al deseurilor de baterii si acumulatori

Prin prezenta hotarare se stabilesc cerintele privind introducerea pe piata a bateriilor si acumulatorilor si regulile specifice privind colectarea, tratarea, reciclarea si eliminarea deseurilor de baterii si acumulatori.Totodata se reglementeaza interzicerea introducerii pe piata a bateriilor si acumulatorilor care contin substante periculoase (mercur, cadmiu – in cantitati peste limitele admise). Pesoanele ce intra sub incidenta prezentei hotarari sunt producatorii, distribuitorii si consumatorii finali ai acestor produse.
Este considerat producator orice persoana dintr-un stat membru care, cu titlu profesional si indiferent de tehnica de vanzare utilizata, introduce pentru prima data pe piata in Romania baterii sau acumulatori, inclusiv cei incorporati in aparate ori vehicule.
Conform prezentelor reglementari, producatorii existenti pe piata au obligatia de a se inscrie pana la data de 30 aprilie 2009 in registrul producatorilor de baterii si acumulatori, primind un numar de inregistrare ce va fi comunicat de acestia tuturor retelelor comerciale prin care sunt vandute bateriile si acumulatorii.
Nerespectarea prevederilor cu privire la inregistrarea in registrul producatorilor va fi sanctionata cu amenda de la 25.000 lei la 30.000 lei.

« Arhiva noutati legislative