Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 61/02.02 - Hotarare nr. 3/2009 din 15/01/2009 privind modalitatea si termenele de plata a cotizatiilor fixe in anul 2009 si a cotizatiilor variabile datorate de consultantii fiscali pentru veniturile realizate in anul 2008 si depunerea decl

Pana la 31 martie 2009 consultantii fiscali, personane fizice si juridice, au obligatia achitarii cotizatiei fixe aferente anului 2009 precum si a cotizatiei variabile aferente veniturilor realizate din activitatea de consultanta fiscala in anul 2008. Cotizatia variabila se va calcula in raport cu veniturile obtinute, diminuate cu sumele care au fost cedate subcontractorilor si colaboratorilor consultanti fiscali, membri ai Camerei Consultantilor Fiscali.
Totodata, consultantii fiscali activi au obligatia sa depuna, pana la data de 31 martie, declaratia privind veniturile obtinute in anul precedent de raportare.
In cazul in care consultantii fiscali, persoane fizice active, nu au desfasurat activitate de consultanta fiscala in nume propriu, ci doar in numele sau in contul unei persoane juridice, ori nu au desfasurat deloc activitate de consultanta fiscala vor transmite Camerei o declaratie in care vor specifica aceasta situatie, pana la data de 31 martie. Si societatile comerciale de consultanta fiscala care nu au desfasurat activitate de consultanta fiscala vor transmite Camerei Consultantilor Fiscali o declaratie tot pana la data de 31 martie intocmita conform anexei nr. 4 din prezenta hotarare.
Pentru anul 2009, viza anuala pentru exercitarea profesiei de catre consultantii fiscali se acorda daca au fost indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
achitarea in intregime a obligatiilor fata de Camera Consultantilor Fiscali;
depunerea declaratiei anuale completate la toate rubricile;
depunerea dovezii privind asigurarea de risc profesional;
nu este suspendat dreptul de exercitare a profesiei. _x000D_

« Arhiva noutati legislative