Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.581/01.08. - Ordin nr. 5823/2008 din 23/07/2008 pentru aprobarea Instructiunilor privind accesul operatorilor economici la aplicatia de urmarire a miscarilor cu produse accizabile in regim suspensiv RO-DAI, la nivel national

Aplicatia de urmarire a miscarilor cu produse accizabile in regim suspensiv RO-DAI permite depunerea documentului administrativ de insotire (DAI) a produselor accizabile prin mijloace electronice, urmarirea miscarii produselor accizabile in regim suspensiv si gestionarea inchiderii operatiunilor cu produse accizabile in regim suspensiv, pe teritoriul Romaniei.
Depunerea documentelor administrative de insotire a produselor accizabile prin mijloace electronice, prin intermediul aplicatiei RO-DAI, se face de catre operatorii economici autorizati sa desfasoare operatiuni cu produse accizabile in regim suspensiv.
Pentru utilizarea aplicatiei RO-DAI destinate operatorilor economici autorizati ca antrepozitar/antrepozit fiscal, operator inregistrat, operator neinregistrat sau utilizator final sa desfasoare operatiuni cu marfuri accizabile in regim suspensiv este necesar ca acestia sa indeplineasca cerintele tehnice hardware si software, prezentate in anexa nr. 1 a acestor Instructiuni.
Operatorii economici autorizati utilizeaza interfata software a aplicatiei RO-DAI pentru completarea, inregistrarea si acceptarea documentului administrativ de insotire a produselor accizabile.
Accesul operatorilor economici la aplicatia RO-DAI, autorizati sa desfasoare operatiuni cu marfuri accizabile in regim suspensiv, se realizeaza pe baza unei autorizatii eliberate de A.N .V. Suspendarea sau anularea autorizatiei poate fi realizata in urmatoarele situatii:
emiterea autorizatiei s-a facut pe baza unor date incorecte, iar solicitantul avea cunostinta ori trebuia sa aiba cunostinta despre acest fapt;
una sau mai multe dintre conditiile ce au stat la baza emiterii autorizatiei nu mai sunt valabile;
titularul solicit anularea autorizatiei;
titularul nu respecta regulile de functionare, securitate si confidentialitate a datelor impuse de sistemul informatic vamal.

« Arhiva noutati legislative