Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 579/20.08 - Ordin nr. 1454/2009 din 05/08/2009 pentru modificarea ÅŸi completarea Procedurii privind declararea lunară de către angajatori a evidenÅ£ei nominale a asiguraÅ£ilor ÅŸi a obligaÅ

A fost modificata Procedura privind declararea lunara de catre angajatori a evidentei nominale a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj, prin adaugarea in cadrul declaratiei a unor noi campuri pentru declararea numarului de ore si a numarului de zile suspendate pentru care se beneficiaza de scutire de la plata contributiei de asigurari pentru somaj in conditiile OUG nr. 28/2009 (este vorba despre angajatii trimisi in somaj tehnic pentru care atat angajatorul cat si angajatii pot beneficia de scutire la plata contributiilor sociale pe o perioada de maximum 90 de zile).
Cele doua rubrici nou introduse se completeaza doar în situatia în care salariatii si angajatorul sunt scutiti de plata contributiilor sociale la bugetul asigurarilor pentru somaj în temeiul art. 2 din OUG nr. 28/2009; în caz contrar in aceste rubrici se va completa zero.
Noul model se foloseste incepand cu declaratia lunara privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj corespunzatoare lunii august.
Pentru declararea orelor din programul de lucru in care raporturile de munca ale salariatilor au fost suspendate potrivit Codului Muncii si pentru care salariatii respectivi si angajatorul acestora au fost scutiti de plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj aferente perioadei care a trecut pana la data intrarii în vigoare a prezentului Ordin, angajatorii care au beneficiat de scutire in conditiile OUG 28/2009 au obligatia de a declara orele respective prin depunerea de declaratii rectificative pana cel tarziu 19 octombrie 2009. Atentie, avand in vedere data intrarii in vigoare a OUG 28/2009, in luna martie 2009 s-a putut beneficia de scutire la plata contributiilor sociale doar pentru 5 zile.
Nedepunerea de declaratii rectificative la solicitarea, în scris, a agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 5.000 lei.

« Arhiva noutati legislative