Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O.561/15.07. - Hotarare nr. 115/2008 din 29/06/2008 pentru aplicarea prevederilor art. 7 din O.G. nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati

Potrivit art. 7 din Ordonanta Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati, persoanele fizice si juridice care au calitatea de expert contabil pot efectua activitatile de audit financiar si consultanta fiscala, cu respectarea reglementarilor specifice acestor activitati.
Pentru aplicarea acestor prevederi, Consiliul Superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania a emis prezenta Hotarare. Potrivit acesteia, pentru efectuarea activitatilor de audit financiar si consultanta fiscala, expertilor contabili, membri activi ai C.E.C.A.R., le revin urmatoarele obligatii:
sa se inregistreze in evidentele Camerei Auditorilor Financiari si cele ale Camerei Consultantilor Fiscali, cu respectarea conditiilor stabilite prin reglementarile specifice de inregistrare, mai putin cele legate de obtinerea competentelor profesionale (examene si stagii practice);
in efectuarea activitatilor de audit statutar si, respectiv, de consultanta fiscala, sa respecte reglementarile specifice referitoare la aplicarea standardelor si normelor profesionale, etice, de calitate, dezvoltarea profesionala continua etc., emise de Camera Auditorilor Financiari, Consiliul pentru Supraveghere Publica a Activitatii de Audit Statutar si, respectiv, de Camera Consultantilor Fiscali.
Ramane insa de vazut daca cele doua camere, respectiv Camera Auditorilor Financiari si Camera Consultantilor Fiscali, vor fi de acord cu aceasta hotarare si vor accepta sa inregistreze in evidenta lor expertii contabili care nu au sustinut examenele si stagiile profesionale.

_x000D_

« Arhiva noutati legislative