Noutati / Publicatii

 

Filter:

  • > Sterge filtre

 

Arhiva noutati legislative

M.O. 555/06.08 - Ordin nr. 598/2010 din 19/07/2010 pentru modificarea si completarea Procedurii privind declararea lunara de catre angajatori a evidentei nominale a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj, ap

Avand in vedere dispozitiile art. 1 din O.U.G. nr. 4/2010 si cele ale art. 1 si 5 din O.U.G. 13/2010 prin care agentii economici puteau beneficia de scutirea la plata contributiilor de asigurari sociale pentru somaj in anumite conditii, a fost necesar sa se aduca cateva modificari declaratiilor lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligaiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj ce trebuie depuse de catre angajatori.

Dispozitiile prezentului ordin se aplica incepand cu declaratia lunara corespunzatoare lunii iulie 2010.

Pentru declararea persoanelor incadrate pentru care angajatorii acestora au fost scutiti de plata contributiei la bugetul asigurarilor pentru somaj in conditiile O.U.G. nr. 13/2010, aferente perioadei care a trecut de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, angajatorii au obligatia de a depune declaratii rectificative, in termen de doua luni de la data publicarii in Monitorul Oficial a prezentului ordin, adica pana cel tarziu 5 octombrie 2010.

« Arhiva noutati legislative